Information och pressbilder

Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete och arbetar som lärarutbildare och forskare vid Umeå universitet. Hon är flitigt anlitad som föreläsare och expert inom sina forskningsområden och har skrivit ett flertal böcker. Just nu är Elza aktuell med tredje upplagan av Vad gör unga på nätet?  på Gleerups förlag och Näthat, nätkärlek och nätmobbning på Gothia Fortbildning. I februari 2017 utsågs hon till vinnare av Surfa Lugntpriset för sitt “sitt föredömliga och faktabaserade arbete med att upplysa om ungas nätvanor”. Våren 2013 blev hon utsedd till 23:e mäktigaste kvinnan i IT-Sverige av Computer Sweden, och hamnade på 45:e plats 2014. I februari 2014 fick Elza uppdraget att vara Sveriges officiella twittrare, @sweden. Läs om det här, här och här. 2007 disputerade hon i pedagogiskt arbete med avhandlingen Bridging the Distance – Children’s Strategies on the Internet, som bygger på ett stort antal intervjuer med unga om hur de tänker kring faror på internet. Hon har varit en del av den svenska delen av det stora europeiska forskningsprojektet EU Kids Online sedan 2007. Elza är sedan 2016 ledamot i Wikimedia Sveriges styrelse. Läs mer om Elza Dunkels på Wikipedia.

I mars 2017 berättade Elza om sitt samarbete med BamseTEDx Umeå. I Vetenskapsradions serie Forskarliv berättar Elza om sin forskning. Intervjun till Forskarliv resulterade också i ett extraprogram om barn och nätet. Fler medieframträdanden finns samlade här.

Du kan kontakta Elza direkt på 0702735323, elza.dunkels@gmail.comfacebook.com/elza.dunkels eller twitter.com/dunkels.

Pressbilder

cc-by

Alla bilder på denna sida är CC-BY, dvs du får använda och sprida  men måste alltid uppge skapare. Namnet står under respektive bild. Officiella pressbilder från Umeå universitet finns att ladda ner från http://www.umu.se/om-universitetet/pressinformation/pressbilder

 

9 thoughts on “Information och pressbilder

 1. Tobias Östberg, TT-spektra

  Hej skriver om barn för TT-spektra. Till nästa vecka fick jag en vag uppgift att skriva om barn och internet. Såg att barn i sverige nu börjar surfa vid fyra. Det skrivs så mycket om hot och faror på nätet för barn. Skulle vilja skriva en artikel om det positiva för barn med att ha tillgång till nätet. Är det något du har tankar kring. Tänker mig barn mellan typ sex och nio år.

  Reply
 2. Ann-Sofie Alanen

  Hejsan,

  Sitter och söker material till mitt projektarbete som jag ska skriva till våren, tillhörande min fritidsledarutbildning. Har sett att du utgivit en del intressant material som berör mitt område, jag tänkt undersöka mer om. Nu blir jag nyfiken och tänkte höra om du tänkt ta upp frågan om bekräftelsesökandet/ bekräftandet kring ungdomars internetanvändande? Här är min tanke att djupdyka.

  Mvh Ann-Sofie

  Reply
 3. Inga Smirnova

  Hej Elza!

  Mitt namn är Inga Smirnova och jag är journaliststudent på Södertörns Högskola i Stockholm. Jag håller just nu på att göra research och så småningom skriva en/flera artiklar i ämnet skolans digitalisering.

  I och med den senast godkända budgeten kommer det att satsas mycket mer pengar på lärarlyftet, som dessutom nu har fått förlängd verkningstid.

  Det skulle vara både roligt för mig och självklart givande för mitt arbete om du kunde besvara några frågor angående detta. Dessa skulle främst handla om lärarlyftets påverkan på skolan, den digitala klyftan mellan skolans värld och samhället, hur detta påverkar eleverna mm.

  Kanske kan det bli en telefonintervju i mellandagarna?

  Tack på förhand,
  Inga Smirnova

  Reply
 4. Nathalie Borgman, Camino

  Hej, jag skriver ett reportage för Camino Magasin om klädkonsumtion i virtuella världar. Undrar om du kan svara på lite frågor om hur klädkonsumtion kan påverka unga i olika virtuella forum som ex Stardoll. Kan detta vara ett substitut för “verklig” shopping eller främjar det bara ett konsumtionsbehov?

  Reply
 5. Pingback: Eftermiddag om IT och lärande. Sparbankshallen 19 april | IT-pedagogerna i Varberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *