tisdag, november 28, 2006

Gästblogg: Clickers

Gästbloggare idag är Camilla Olsson, student på IML och arbetar som lärare på Sundsvalls Gymnasium enhet Hedbergska. Camilla och jag är kompisar och kollegor fast vi har aldrig träffats. Det var nära en gång, dock.


Att fånga intresset och hålla uppe uppmärksamheten hos unga på samma sätt som TV och datorspel är en av mina lärardrömmar. Att dessutom göra det samtidigt som jag interagerar med alla elever i gruppen låter suveränt. Genom Clickers, kan jag få chansen att göra detta och samtidigt underlätta för deras inlärning.

Mr Coykendall beskriver sin undervisning med Clickers i The Chronicle. Med Clickers kan jag be dem svara på nyckelfrågan, visa det sammanställda resultatet på filmduken och gå vidare eller förklara ytterligare.

Eleverna hinner inte lika långt i sin inlärningsprocess innan de stoppas upp av en fråga. En nyckelfråga som hjälper eleven att öka medvetenheten på vad som är viktigt och som berättar för läraren om momentet behöver förklaras ytterligare.

Om Clickers skulle göra det bättre för elever återstår att se men Stephanie Cooley student hos Mr Coykendall säger ”It keeps me more intrested than just writing on a piece of paper” ”I´m bad at testing, so this helps me know exactly what type of information will be on the tests.”

Clickerssvar skulle också hjälpa oss lärare att bli mer aktiva i undervisningen och lägga undervisningen för eleverna i deras proximala inlärningszon med IT-stöd eller att använda oss av Rozyckis Just-In-Time-Teaching

Det mest tilltalande med Clickers- tekniken är att ett liknande undervisningssätt är mycket svårt att åstadkomma utan IT-stöd.

Etiketter: ,

5 kommentarer:

Klockan 2:39 em , Anonymous adam sa...

Vad är Clickers? Någon sorts fjärrkontroll som varje elev har?

 
Klockan 3:31 em , Blogger Dunkels sa...

Ja, så här står det på den pdf Camilla länkar till:

The simplest remote personal response systems (clickers)
resemble pared-down TV remote control units, and they work
in the same way. Clickers use infrared or radio frequency technology
to transmit and record student responses to questions.
A small, portable receiving station is placed in the front of the
class to collect and record student responses.

 
Klockan 8:39 fm , Blogger ugglemamma sa...

Oj vad svårt det är att läsa en text när man har en förförståelse som visar sig vara fel... för jag gick in i texten med att jag mycket väl vet vad en klicker är. Sådana används ofta i inlärningssyfte i vårt hem. http://www.bonizashundskola.se/klicker.htm

 
Klockan 10:55 fm , Anonymous Anonym sa...

en mentometerknapp skulle man kunna säga att Clickers är i detta fall, en sån som dom använder i "Vem vill bli miljonär"/Camilla

 
Klockan 1:02 em , Anonymous Mattias sa...

Spännande!

Skulle gärna vilja höra mer om dina erfarenheter kring detta.

Har lagt upp detta inlägg som länk i min blogg.

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida