torsdag, april 30, 2009

Intervjuad på Svenskt Näringsliv

I serien Otippade sammanhang har vi kommit fram till dagens intervju på Svenskt näringslivs webbplats om skola och näringsliv.

Trevlig Valborg önskar jag er med en bra låt. Sjukt bra låt, faktiskt. Och man får ju tårar i ögonen både när Joan Baez presenterar och när stråkarna tar över efter hennes ilskna utbrott: "how in the world, can the words that I said send somebody so over the edge that they'd write me a letter, saying that I better shut up and sing or my life will be over?"Etiketter:

onsdag, april 29, 2009

Barnombudsmannen om säkerhet på nätet

Barnombudsmannen var kallad till rådslag om unga och nätet med socialministern igår. Här bloggar BO om det hela. Bland annat säger han
Vi kan inte kontrollera vilka som använder nätet och på vilket sätt det sker. Det gäller helt enkelt att gilla läget och hitta bra strategier i verkliga livet och vid datorn. Vi måste se och bejaka det positiva som nätet innebär för de allra flesta barn samtidigt som vi funderar över vad en del barns utsatthet i detta sammanhang egentligen handlar om.
Så himla bra sagt!

Etiketter: , ,

Barnen, BRIS och it 2009

Ur BRIS pressmeddelande:

Rapporten "Barnen, BRIS och it 2009" är en granskning av ungas kontakter med BRIS under år 2008 om deras frågor och problem kring livet på nätet, samt en beskrivning av BRIS som aktör på Internet.
"Barnen, BRIS och it 2009" är den tredje rapporten av fyra i projektet "Det unga Internet" som drivs av Medierådet och BRIS, med finansiering från EU.

Antalet stödjande kontakter i BRIS alla stödverksamheter för barn och unga under förra året som handlade om Internet, datorer eller mobiltelefoner ökade med 13 procent jämfört med år 2007.

Överhuvudtaget har BRIS kontakter med barn och unga via nätet ökat kraftigt under år 2008. Under året hade BRIS mer än 40 000 webbaserade stödjande kontakter, vilket inkluderar BRIS forum "Diskussionsforum", "Glädjekällan" och "Dikt och Novell" på BRIS.se samt BRIS-mejlen och BRIS-chatten.
Totalt är det en ökning med 30 procent jämfört med år 2007.

Kontakterna på "Diskussionsforum" ökade mest, under året publicerades 27 000 inlägg där barn och unga stöttar varandra i svåra frågor.

- BRIS webbaserade kontakter är idag en avgörande del av vår verksamhet. Det är tydligt att de unga helst vill hantera allvarliga frågor via Internet. Barnens respons på BRIS-chatten visar att den kan bli hur stor som helst och den enorma ökningen i Diskussionsforum visar hur bra stöd barn och ungdomar vill och kan ge varandra, säger Thomas Jonsland, författare till rapporten och it-samordnare på BRIS.

Studien visar bland annat att många unga ser Internet som en möjlighet till att uppmärksamhet och bekräftelse genom att använda bilder, filmer och webcam, och på så sätt stärka sitt självförtroende.

Den relativa anonymiteten på nätet spelar stor roll ungas agerande eftersom de kan välja hur mycket information de ger ut om sig själva till andra. Anonymiteten kan också vara positiv på andra sätt, många beskriver att det är bara via tangentbordet och Internet som de kan beskriva hur de mår.

Jag har skärt mig några gånger, men det var länge sen jag gjorde det nu. jag träffade en tjej på internet. hon var jättesnäll, en bästa vän som jag träffade på internet! jag pratar med henne varje dag med sms eller med telefon. Hon har fått mig att må bra, fått mig att känna mig värdig, älskad och omtyckt. Man kan säga att hon har räddat livet på mig.
Mejl från kille 15 år

Men anonymiteten kan också bidra till ökad utsatthet genom att de också kan göra saker som de annars inte skulle göra.
Det allra vanligast var att de it-relaterade kontakterna handlade om kamrat- och kärleksrelationer, ungefär 50 procent av kontakterna rörde det området.

Ungefär 10 procent av kontakterna handlade om kränkningar, hot och övergrepp. I vart sjätte av de kontakterna hade våld eller hot även skett öga mot öga.

En del av kontakterna berör ungas oro och bekymmer kring föräldrars användande av Internet, datorer och mobiltelefoner.

Och även årets rapport visar tydligt hur frånvarande vuxna i allmänhet är i de ungas vardagliga liv på nätet.

Rapporten bifogas i pressmeddelandet och finns även tillgänglig för nedladdning på BRIS.se.

Studien "Barnen, BRIS och it 2009" presenteras på ett frukostseminarium onsdag 29 april klockan 09.00 på Skandiasalen i Skandiahuset, Stockholm.
För mer information om seminariet, gå in på BRIS.se.

Etiketter: ,

tisdag, april 28, 2009

Länkar till Familjehemsdagarna och alla andra

I lördags var jag på Medlefors folkhögskola i Skellefteå och föreläste för 200 familjehemsföräldrar. Det var så roligt att komma till en så intresserad och öppen grupp och jag fick mängder av frågor som jag inte hann svara klart på. Så nu har jag bestämt mig för att starta en frågelåda men det kommer att ta ett par dagar innan jag får ordning på den. Under tiden kommer här de länkar jag utlovade:

Min nya bok vill jag förstås lyfta fram. Jag är väldigt, väldigt nöjd med den och tycker att den täcker in ungefär det man behöver veta för att kunna arbeta vidare med frågor om unga och nätet, så läs den gärna. Vad gör unga på nätet? kan beställas från Gleerups.

Sen nämnde jag några gratisböcker. Först och främst Unga nätkulturer som är en trevlig bok om unga och nätet, kan beställas gratis eller laddas ner från KK-stiftelsen. Johnny Lindqvist och Eva Thorslund har skrivit boken Ungas integritet på nätet (kan annars beställas som bok) som ges ut av Stiftelsen .se. Den ger en trevlig och positiv översikt och innehåller dessutom en liten ordlista. Till boken hör ett diskussionsmaterial: Vuxenvärlden, hallå! Alla dessa kan man alltså även beställa som böcker utan att det kostar ett öre.

Lotta Löfgren-Mårtenssons böcker finns på hennes webbplats, den jag nämnde heter Kärlek.nu men hon har skrivit väldigt många böcker. Läs även hennes blogg.

Idag fick jag en bok som jag tycker även den ger en bra översikt - Webb för unga av Maria Sundin och Susanne Rydell. Deras förlag Jure har så usel webbplats så det funkar inte att länka till boken. De får skylla sig själva, helt enkelt. Men boken var bra. Den riktar sig till folk som ska skapa webbplatser för unga men innehåller även allmän kunskap om unga och nätet. Jag finns med i referenslistan men är inte nämnd i texten så jag antar (och anar när jag läser) att de använt en del av mina definitioner.

Etiketter: ,

måndag, april 27, 2009

Wake up, Sweden!

Wake up, Sweden! You're living in a socialist nightmare! Tack, Ingela för tipset.


The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

Etiketter:

fredag, april 24, 2009

När ska skolan koppla?

IT-pedagogen Jonas Hällebrand intervjuas i Sydsvenskan. Förutom väldigt välformulerade tankar om skolan i bakvattnet levererar han fem goda råd för att koppla upp klassrummet. Jag stjäl dem rakt av för de var så bra:
  1. Nyheter. Börja varje dag med en genomgång av nyheterna och koppla dessa till plats i världen via Google Earth.
  2. Blogga. Läraren om klassens arbete och annan nyttig info, eleverna för att få skrivträning. Det kan handla om argument för och emot en speciellt fråga eller att skriva på ett annat språk eller som bokcirkelblogg.
  3. Använda elevernas mobiler. Eleverna kan ta bilder, filma och spela in ljud som sedan kan användas för redovisning eller dokumentation.
  4. Arbeta mer med film som redovisningsform. Det kan vara hela filmer med manus och soundtrack men även enkla mobilfilmer om livsåskådning.
  5. Web 2.0 i form av sociala nätverk som Skype med till exempel elever i Kina om matematik, Youtube för förklaringar eller idéer, Teacher­OnDemand för genomgångar. Delta i elevernas nätverk, Facebook och BildDagBoken (BDB). De vill ha vuxenkontakt med respekt!
Heja, Jonas! Och heja, Sydsvenskan, de är alltid på.

Etiketter:

torsdag, april 23, 2009

Bokens dag

Idag är bokens dag och det firade jag genom att gå förbi bokhandeln efter lunch och snubblade på en deckare av Andrew Vachss - amerikansk advokat och barnrättskämpe. Hittade en artikel av honom i vår egen Expo. Han har ett mycket medialt utseende, eller hur? Jag har stött på Vachss namn tidigare i ett projekt vid högskolan i Nesna i Norge som jag har haft kontakt med. Vilket var en lustig slump eftersom vi pratade om just sådana hemskheter på lunchen.

Böcker är ju en sorts gift som äter sig in i hjärnan och som är mycket svårt att värja sig mot. Man kan lätt bli beroende av att ha en bok till hands, för många är det till exempel ett måste att läsa vid sänggåendet. Innehållet i böcker kan förändra en människas liv, förmedla sådana tankar att personen i fråga långsamt eller plötsligt genomför stora förändringar i sitt liv. Det innehållsliga är dock inte specifikt för just boken, ibland kan man se samma typ av påverkan från andra medier. När det gäller böcker är det således inte innehållet som är giftet utan själva läsningen. En hel del läsare klarar inte ens av att hålla sig kvar i verkligheten, utan försvinner in i bokläsningen så att de närmast kan beskrivas som okontaktbara (ja, Maya, jag menar dig!). Den stora risken för påverkan i kombination med den rumsliga och mentala isolering som bokläsning medför är en av anledningarna till att böcker säljs i särskilda affärer och förvarars i särskilda möbler. Det är också anledningen till att man har bestämt att boken bara ska ha en enda dag på året medan internet har 365. Stort grattis, boken! Vi älskar dig!

Etiketter: , ,

onsdag, april 22, 2009

Twitterfountain

Man kan hälla sitt twittrande och flickrande i en fontän som sedan rullar upp det i en liten ruta, som jag har gjort i bloggen. Ett problem är väl att det knappast lönar sig att fiffa med sin blogg längre eftersom de flesta använder olika typer av syndikering och därmed aldrig besöker själva webbsidan. Ett annat problem för min del är att allt som har med öl av typen dunkel kommer med i strömmen men det kan jag stå ut med. I övrigt är det mest bara jag och mina barn som heter Dunkels, åtminstone är det mest vi som finns på Twitter och Flickr, så det mesta som hamnar i min fontän har med mig att göra på ett eller annat sätt. Ett lite större problem är att tjänsten inte klarar å, ä, ö. Man behöver inte ens skaffa ett konto, bara välja Adjust, Copy och sen klistra in koden på lämpligt ställe.

Etiketter:

Media and Monarchy in Sweden

Eftersom vi prenumererar på Nordicoms hela utgivning (väldigt billigt för övrigt, läs mer här) damp det ner en mycket trevlig och oväntad bok idag: Media and Monarchy in Sweden. Bara omslaget är värt hela pengen, med en soligt leende kronprins med framtiden i blick. Bland allt intressant råkade jag hitta en fotnot om en rolig film där kungen är med. Visst är det lite coolt att vi har en kung som så frimodigt sätter en servett på huvet?

Etiketter: ,

tisdag, april 21, 2009

Sitt i båten!

Jag har inte gett mig in i nedladdningsdebatten därför att det finns så fruktansvärt många som gör det men nu är allt så himla tokigt. När domen mot Pirate Bay har fallit gäller det att tala om ifall man är för eller emot. Och den som inte tydligt talar om att de är för framstår som motståndare, så jag vågar inte vara tyst längre. Det finns de som bättre kan argumentera för ett fritt internet men väldigt få som lyckas förklara varför det fria internet är dåligt. Annat än genom att dra upp hur bra det var förr, innan vi hade internet. Och alla de argumenten faller platt till marken. Eftersom vi faktiskt har internet. Vare sig vi vill eller inte. För mig är det en gåta att samhället ska dra svärd för att några branscher har misslyckats med sina affärsidéer. Det är ett mysterium att företagen i fråga vill schavottera med sina usla idéer men det kanske stämmer bra med den utbredda gnällkulturen - de skäms inte för sånt som jag tycker att man borde skämmas för. Men det är lika mycket ett mysterium att det plötsligt blev vårt gemensamma ansvar att rädda kapitalister som inte längre klarar att möta sin marknad. Jag trodde att det var grundtanken med kapitalism - att den som har en bra produkt får sälja men bara så länge nån vill ha varan. Ja, jag är nog inte bildad nog för att förstå det hela.

Det jag däremot kan förstå är att man ska sitta i båten om man inte vill trilla i vattnet. Och det gjorde inte Dick Harrison i Svt:s Agenda i söndags. Han är anställd av ett universitet om jag har förstått saken rätt. Vi som jobbar på universitet lyder under det så kallade lärarundantaget vilket verkligen inte är en båt vi vill vicka på alltför mycket. Det ger oss nämligen den lite stötande rätten att skriva böcker på arbetstid och sedan få dem utgivna. Det är inga pengar för de allra flesta. Jag kan ju berätta vad det handlar om för min del*: när min bok kommer ut får jag ett förskott på 8000:- som kommer att räknas av på den royalty jag kommer att få om ett och ett halvt år. Förskottet räcker till en tatuering och lite hårspray. Kanske kan vi beställa pizza för att fira också. Skulle min bok välta kiosken och sälja slut handlar det om ytterligare max 15000:- under de närmaste åren och då har jag förmodligen fått en ny tatueringsidé och hårsprayen är slut. Det är alltså småpengar när de är beskattade, även om jag tacksamt tar emot allt jag kan få. Att skriva en fackbok handlar för de allra flesta om andra saker än pengar. Så det argumentet faller ganska snabbt. Jag tycker att Harrison borde vara glad när han får höra att studenterna laddar ner hans bok, det är väl ett tecken på att han har gjort ett bra jobb. Han får nog lära sig tjäna pengar på annat, för internet är här nu. Han kan till exempel läsa vad Fredrik Wass har att säga om saken: Ni kan ta vårt innehåll men inte våra t-shirts. När man dessutom hör om alla som påstår att nedladdning inte alltid står i motsättning till försäljning blir det tydligt att vi pratar om väldigt, väldigt gamla tankar. Läs till exempel om Paolo Coelho, en medioker författare som lyckats sälja enorma mängder av sina lite skumma böcker bland annat genom att ta hjälp av fildelning. Han kan förmodligen leva på sina böcker. Titta gärna på den intressanta föreläsningen The Pirate's Dilemma.
* När det gäller min egen bok är jag lite kaxig eftersom jag inte skriver böcker eller föreläser på arbetstid, om det inte ligger i bemanningsplanen. Jag är en riktig bemanningsplansknarkare och har total koll på vad som är arbetstid och fritid. Vilket i sin tur beror på att jag har en svår kronisk sjukdom som måste hållas i schack och det gör man bäst genom att skilja mellan arbetstid och fritid. Så jag kan dansa i båten om jag vill!

Etiketter: , ,

måndag, april 20, 2009

- Nej, det har med säkerheten att göra, förstår du

Landstinget i Jämtland går in i garderoben och där inne sitter redan Bromölla kommun och en del andra. De stänger av Facebook med hänvisning till säkerheten. Självklart är det inte ett politiskt beslut utan något som säkerhetsmänniskorna har tagit. Det är roligt/sorgligt/skrämmande att man kommer undan med odemokratiska beslut med hänvisning till säkerhet på det här sättet. Det finns ju undantag inbyggda i den demokratiska processen eftersom det ibland kan bli akut - vid plötslig fara kan vi inte vänta på folkomröstningar t ex. Men när det gäller just IT-säkerhet ser vi om och om igen att man använder riskerna för att skrämma folk att låta den demokratiska processen kringås.

Dessutom är det så dumt så man måste göra undantag redan från början:
– Däremot har en del politiker som vill ha kontakt med sina väljare via Facebook hört av sig. Vi ska se om det går att lösa via lånedatorer, säger Christersson.
De måste skaffa lånedatorer till de som behöver Facebook! För att de förbjöd Facebook! Hallå! Borde det inte få dem själva att tänka till? Nej, förstår du, det har med säkerheten att göra. IT-säkerheten.

Etiketter: , , ,

Alfa och Omega

Genom såna där märkliga kopplingar som bara nätet kan ge* fick jag hemskickat några nummer av nystartade tidningarna Alfa och Omega. Det är Lärarförbundets förlag som ger ut tidningarna om språk och samhällsorienterande ämnen respektive matte och naturvetenskap med inriktning på skolan. Jag antar att lärare är målgruppen men de funkar mycket bra för alla som gillar allmänbildande läsning såsom Språktidningen eller de här olika Vetenskap och fantasi och allt vad de heter. Jag kan verkligen rekommendera båda tidningarna och de kostar inte mer än 310:-/år om man inte är medlem i förbundet, ännu billigare för medlemmar. Det verkar som om man kan få gratis provnummer. Nu finns också en Facebookgrupp för tidningen Alfa.

* En av redaktörerna har intervjuat mig i boken I rummet intill och sedan dess är vi kompisar på Facebook och där såg hon mitt statusmeddelande om Eriks framträdande på Marc Strömbergs knä och så skrev hon en notis** om det i Alfa och mailade mig och talade om det och skickade tidningen som jag sedan skickade vidare till Marc***.

**Notisen hade för övrigt en mycket rolig rubrik: När rättstavning blir högsta prioritet.

***Han blev glad enligt uppgifter jag har fått.

Etiketter: ,

torsdag, april 16, 2009

Ungas nätbeteende formar framtidens tidningar

Ibland blir jag intervjuad i de mest otippade sammanhang. Denna gång i en tidning som handlar om kundtidningar... Ungas nätbeteende formar framtidens tidningar.

Etiketter:

onsdag, april 15, 2009

Ny bok - Vad gör unga på nätet?

Ur Gleerups nyhetsbrev:

Vad gör unga på nätet? NYHET!
Författare: Elza Dunkels

Det finns många åsikter om vad unga gör på nätet. Massmedierna fylls av larmrapporter och varningar kring nätmobbning och sexuella övergrepp. Hur ska man förhålla sig till ungas nätanvändning? Vilka krav är rimliga att ställa? Vilka regler ska gälla?

I Vad gör unga på nätet? visar Elza Dunkels hur viktigt det är att kunskaperna om unga och nätet sätts in i ett sammanhang. Om vi vill förstå räcker det inte med att iaktta på avstånd. Vi måste våga ställa frågor; i klassrummet såväl som vid middagsbordet. >>Läs mer

Vill du beställa ett tjänsteexemplar?
Vill du använda boken Vad gör unga på nätet? som kurslitteratur på kurser där du undervisar? Då kan du beställa ditt eget tjänsteexemplar kostnadsfritt om du sedan vill berätta för oss vad du tycker om boken.

Boken skickas inte ut automatiskt, utan du beställer ditt tjänsteexemplar här.
>>Beställ tjänsteexemplar!

Etiketter: ,

torsdag, april 09, 2009

Nu kan man slippa åka till Florida i sommar

EISTA 2009 öppnar för deltagande över nätet, vilket jag tycker är ett lysande initiativ. Man skickar in sitt paper som vanligt men slipper söka pengar för en lång och dyr resa. Så här skriver de:

Announcement: Virtual Participation in EISTA 2009 is Now Possible
=======================================================
Deadlines for Virtual Participation in The 7th International Conference on Education and Information Systems, Technologies and Applications: EISTA 2009 (Orlando, Florida, USA. July 10th-13th, 2009)

Extended Abstracts submissions and Invited Virtual Sessions proposals: May 6th, 2009
Authors notifications: June 1st, 2009
Camera ready, full papers: June 22nd, 2009
=======================================================

Submissions made for Virtual Participation will go trough the same reviewing processes of the regular papers (double-blind, non-blind, and participative peer reviewing) and, if accepted (according to the same acceptance policy), they will be included in the proceedings and will be eligible for journal publication if they are, according to their reviewers, among the best 10%-20% of those physically and virtually presented at the conference.

Each regular session, included in the conference program, will be associated to a corresponding virtual session where all final versions of the articles to be presented will be displayed and authors can comment them via electronic forums. Registered authors of virtual participations will have access to all conference program sessions via their respective associated virtual sessions. Their article will be displayed like the regular ones. Virtual authors also have the option of sending, besides the final version of their article in a PDF document, an electronic presentation (PowerPoint, flash, etc. and/or a 15-20 minutes video).

After paying the respective shipping and handling costs, registered authors of virtual participation, who paid their registration fee, can get delivered the same conference material that the regular attendees receive at the registration desk.

Authors of accepted papers who registered in the conference will have access to the reviews made to their submission so they can accordingly improve the final version of their papers. Non-registered authors may not have access to the reviews of their respective submissions.

Awards will be granted to the best paper of those presented at each session. From these sessions' best papers, the best 10%-20% of the papers presented at the conference will be selected for their publication in Volume 7 of JSCI Journal. Libraries of journal authors' organizations will receive complimentary subscriptions of at least one volume (6 issues).

Etiketter:

tisdag, april 07, 2009

Barnen, BRIS och IT 2009

Ur pressmeddelande från Bris:

BRIS bjuder in till ett gratis frukostseminarium kring lansering av rapporten "Barnen, BRIS och it 2009" - ett seminarium om ungas liv på nätet, om möjligheterna och farorna och om hur vuxna kan möta barn i en föränderlig virtuell värld.

Varmt välkommen den 29 april till Skandiasalen på Sveavägen 44 i Stockholm (Skandiahuset).

Seminariet börjar klockan 09.00 och beräknas sluta klockan 10.30.

Inledning: Thomas Jonsland, IT-samordnare på BRIS

Medverkande:
Cecilia Löfberg, forskare vid pedagogiska institutionen, Stockholms universitet där hon är verksam inom forskningsområdet "Lärande i digitala miljöer" för barn och unga.

Maria Soares Lindberg, ansvarig för Fryshusets verksamhet Nätvandrarna. Nätvandrarna finns online på olika sajter och svarar på ungas frågor om allt från relationer till mobbning

Dessutom medverkar en ungdomspanel i samarbete med Medierådet.

Seminariet är gratis men för att vi ska kunna beställa frukost måste anmälan göras till Jenny Ingårda, jenny.ingarda@bris.se eller 08-59 88 88 14.

NIKK magasin

Nordisk institutt for kunnskap om kjønn ger ut tidskriften NIKK magasin som verkar ha bytt språk från skandinaviska till engelska. Det senaste numret (finns här som pdf) handlar om Prostitution och ledarskap. Underbara Berit Ås, hon med härskarteknikerna, intervjuas bland annat. Intervjun med henne finns även separat här. Prenumerationen på pappersversionen är gratis.

Etiketter: ,

måndag, april 06, 2009

Ska ge Twitter en chans

Jag har tidigare antytt att jag tillhör gruppen sena anammare, den som jag brukar ironisera om när jag föreläser. Det är vi som inte begriper vad nya saker ska vara bra för, vi måste få bevis på att det tillför något i våra liv innan vi börjar använda det. Vi behövs självklart lika mycket som de tidiga anammarna men det är en sån trist roll. Man kan ju trösta sig med att man aldrig kommer att behöva finnas med på pinsamma bilder från förr, dock.


Nu har jag iallafall bestämt mig för att ge Twitter en ärlig chans. Jag blir lite intresserad bara genom att så många andra är så intresserade. Själv förstår jag ännu inte tjusningen. Jag inser att det är lite som statusen på Facebook men att man inte behöver vara vän med folk för att de ska få läsa. De personer jag själv följer har jag lagt in i min reader så blir det enklare. Mitt problem idag är hur jag ska komma ihåg att twittra. Och om vad. Ja, vi får se vad det blir och om nån vill följa mig kan ni följa dunkels.

Etiketter: ,

fredag, april 03, 2009

Medierådets nyhetsbrev

Medierådets hemsida kan man anmäla sig till ett nyhetsbrev med det senaste om unga och medier. Ur innehållet i det senaste brevet:
- Pornografi och konsumtion
- Undersökning om ungdomars syn på integritet
- Ungdomar bättre på sekretessinställningar
- Tekniska skydd ej lösning på grooming enligt amerikansk studie
- Friend Request - en utställning om virtuell vänskap
Man kan också prenumerera på alla nyheter via rss på den nya, snygga webbplatsen. Fast inom parentes måste jag säga att de tonade fälten är väldigt opraktiska. Ögat letar efter vita fält för sökning eller inmatning av data och när de är i färg tar det längre tid att hitta funktionerna. Men, som sagt, det är väldigt snyggt.

Etiketter:

torsdag, april 02, 2009

Kassettkonst


Kolla in de här underbara konstverken av Erica Iris Simmons. Hittat på Lilla Gumman.

Etiketter: ,

Emerging Pieces

Som första föreläsare någonsin kommer jag att dyka upp två gånger på konferensen Emerging Pieces in the Education Puzzle i Skellefteå. Först året konferensen hölls var jag där och pratade och nu ska jag prata igen på årets upplaga 5 maj. Arrangörerna på Skeria är kända för att ha ett stort internationellt kontaktnät så jag tror att det även i år blir extremt spännande föreläsningar. Programmet finns här. I år ska jag prata under rubriken Digital Competence - Searching for the Young Perspective.

Etiketter:

onsdag, april 01, 2009

Masseffekt

Vill även använda bloggen för att värva folk till en ovanligt rolig aktivitet på Facebook. När gruppen 400 000 pers går in på slumpvis utvald blogg! har nått 400.000 medlemmar är det dags att bestämma vilken blogg alla ska besöka för att få upp besökstatistiken och hjälpa bloggen upp på listan över mest besökta. Målet på ett ytligt plan verkar vara att flytta ner Blondinbella från första plats men det intresserar inte mig särskilt mycket. Jag är mer intresserad av masseffekten. Som den där fotbollsmatchen, kolla in filmen - man får ju tårar i ögonen. Så om ni också är intresserade av masseffekt - passa på att gå med i 400 000 pers går in på slumpvis utvald blogg! Just nu är det 4822 personer som är med så det krävs lite fler.

Etiketter: