Poddar

Här har jag samlat alla podcaster där jag varit gäst. De nyaste först.

Haveristerna – beskriver sig själva så här: Vi bryr oss inte om vilket parti du röstar på eller företräder, din religiösa åskådning, ditt kön, din etnicitet, din längd, hårfärg, frisyr, vikt eller din tandrads jämnhet.

Teknikens under – Teknikjournalisten Elin Häggberg undersöker detta genom att varannan vecka utforska olika teman och prata med forskare, experter, journalister, tänkare och helt vanliga människor. Alltid i den lättillgängliga och inkluderande anda som blivit Elin Häggbergs signum på bloggen teknifik.se och i hennes föreläsningar.

Hjärnpodden – Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Lära från lärda – Sveriges största podcast om lärorika böcker! Varje avsnitt handlar om en ny bok och dess författare intervjuas av Fredrik Hillerborg.

Under 15 – podden som demokratiserar kunskap och lär dig nya saker varje måndag på under femton minuter. I varje avsnitt bjuds det in en expert där Henric Smolak och gästen diskuterar ett hett aktuellt ämne. En perfekt podd att lyssna på påväg till eller ifrån jobbet för att hålla dig uppdaterad i heta teknologier och digitala fenomen.

#ensakidag – varje morgon, fem minuter om något du behöver veta. Joakim Jardenbergs projekt går även att se som film.

Faderskapstestet – Emanuel Karlsten och Rasmus Persson möts i en podd om föräldraskap i allmänhet och faderskap i synnerhet.

Ung på nätet – där jag är bisittare till programledaren Johnny Lindqvist. Fem avsnitt.

Digitalsamtal – podcasten som sätter teknikutvecklingen i ett samhällsperspektiv.

Didaktorn (1) – Programledare Natanael Derwinger kvartsamtalar med personer i eller utanför det pedagogiska fältet.

Didaktorn (2) – vi pratade om så mycket att det blev ännu ett avsnitt, denna gång om Googlehygien.

Kjellkritik – Multimediamogulen Kjell Eriksson undersöker hur vi kan vara källkritiska i vår komplexa verklighet.

MammaPappaSpel (1) – en podcast om spelmediet, av föräldrar.

MammaPappaSpel (2) – jag fick faktiskt vara gäst en gång till och prata om en ny app som skulle få barn att läsa mer.

Trygga tillsammans – En podcast om stora frågor som kan göras enklare, som till exempel hälsa, ekonomi, och trygghet. Programledare Jesper Hultqvist med gäster diskuterar, funderar och ger tips och knep om hur livet kan göras lite enklare.

Skolsverige – En podcast av och för hela skolsverige med ambitionen att likna, fördjupa och utveckla de samtal som Sveriges typ 300 000 lärare för varje dag med sina kollegor på skolan och runt om i landet.

Yttrandefrihet och skolan – en inspelning från bokmässan där jag pratar med Ola Sigvardsson, Lena Andersson, Anna Ekström och Ewa Thorslund.

Mediespanarna (1) – Erik Lindenius och Jesper Enbom pratar om aktuella medierelaterade frågor.

Mediespanarna (2) – Jag fick gästa Mediespanarna en gång till, för att prata om Bamse och Wikipedia.