Information och pressbilder

Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete och arbetar som lärarutbildare och forskare vid Umeå universitet. Hon är flitigt anlitad som föreläsare och expert inom sina forskningsområden och har skrivit ett flertal böcker. Just nu är Elza aktuell med tredje upplagan av Vad gör unga på nätet?  på Gleerups förlag och Näthat, nätkärlek och nätmobbning på Gothia Fortbildning. I februari 2017 utsågs hon till vinnare av Surfa Lugntpriset för sitt “sitt föredömliga och faktabaserade arbete med att upplysa om ungas nätvanor”. Våren 2013 blev hon utsedd till 23:e mäktigaste kvinnan i IT-Sverige av Computer Sweden, och hamnade på 45:e plats 2014. I februari 2014 fick Elza uppdraget att vara Sveriges officiella twittrare, @sweden. Läs om det här, här och här. 2007 disputerade hon i pedagogiskt arbete med avhandlingen Bridging the Distance – Children’s Strategies on the Internet, som bygger på ett stort antal intervjuer med unga om hur de tänker kring faror på internet. Hon har varit en del av den svenska delen av det stora europeiska forskningsprojektet EU Kids Online sedan 2007. Elza är sedan 2016 ledamot i Wikimedia Sveriges styrelse. Läs mer om Elza Dunkels på Wikipedia.

I mars 2017 berättade Elza om sitt samarbete med BamseTEDx Umeå. I Vetenskapsradions serie Forskarliv berättar Elza om sin forskning. Intervjun till Forskarliv resulterade också i ett extraprogram om barn och nätet. Fler medieframträdanden finns samlade här.

Du kan kontakta Elza direkt på 0702735323, elza.dunkels@gmail.comfacebook.com/elza.dunkels eller twitter.com/dunkels.

Pressbilder

cc-by

Alla bilder på denna sida är CC BY-SA 4.0, dvs du får använda och sprida  men måste alltid uppge skapare. Namnet står under respektive bild. Officiella pressbilder från Umeå universitet.

5 thoughts on “Information och pressbilder”

  1. Hej, jag skriver ett reportage för Camino Magasin om klädkonsumtion i virtuella världar. Undrar om du kan svara på lite frågor om hur klädkonsumtion kan påverka unga i olika virtuella forum som ex Stardoll. Kan detta vara ett substitut för “verklig” shopping eller främjar det bara ett konsumtionsbehov?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *